ERASMUS ZGODBA: KOPENHAGEN #1

“DANSKA JE RAVNA”

Kopenhagen ni bil nikoli v mojem potovalnem planu. Danska me ni nikoli posebej zanimala, vse kar sem vedela o njej je bilo to, da naj bi bila ravna. Danska me ni toliko zanimala, da bi vstala ob štirih zjutraj ter se podala na triurno vožnjo z vlakom do Kölnskega letališča. Pravzaprav, čisto iskreno, Danska me sploh ni zanimala, kaj šele da bi se na potovanje tja odpravila kar sama.

Pa ravno to sem počela. Budilka me je prebudila v deževno noč, jaz sem pograbila napol prazno potovalko, nase navlekla cunje in zaklenila sobo, ki sploh ni bila moja, kajti uradno je bilo moje izmenjave že davno konec in jaz bi že zdavnaj morala zapustiti Nemčijo. Marburg je še enkrat več pokazal svoj pravi obraz in ko sem stala na avtobusni postaji je lilo kot iz škafa.

V glavi sem vedno znova in znova premlevala načrt. Mestni avtobus do glavne želežniške na drugi strani mesta in potem direktni vlak do Giessna. Od tam naprej do Siegna in nato do letališča. Na možnost, da ima lahko eden izmed treh vlakov, s katerimi se mislim peljati zamudo, sploh pomisliti nisem želela.

Kajti obstajal je samo plan A: Ob koncu svojega Erasmusa grem na svoje prvo samostojno potovanje. Plana B ni bilo, če zamudim en vlak, zamudim letalo.

Pol dneva kasneje pristanem v Kopenhagnu. Takrat ugotovim: “Danska je ravna!”

DSCI0488

Leave a Reply