Razstava o dirkaški karieri Michaela Schumacherja v Marburgu

Če ste, tako kot jaz, eden izmed dveh milijonov Slovencev so nekatere stvari preprosto v vaših genih. Nekaj normalnega je, da vsako nedeljo, medtem ko ješ govejo juho mimogrede na televiziji spremljaš smučarske skoke čez zimo in dirke Formula Ena tekom preostalega dela leta.

Eden izmed mojih otroških spominov je nervozno komentiranje žive legende Milana Alešića, medtem ko je naša mala družinica pri glavnem obroku našega nedeljskega kosila.

In četudi nikoli nisem bila največji oboževalec F1, sem vedno vedela kdo tekmuje za katero moštvo in sem kot večina populacije tudi jaz občudovala enega in edinega, nemškega dirkača Michaela Schumacherja. In tako se je pripetilo, da sem na svoje presenečenje le nekaj dni po svoji selitvi v Marburg ugotovila, da je v Dr. Reinfried Pohl Zentrum für Vermögensberatung na ogled postavljena razstava o njegovi bogati dirkaški karieri, in takoj ko me je v Nemčiji prvič obiskala tudi moja sestra, ki je bila vedno bolj navdušena nad F1, kot sem bila sama, sva se odpravile prečekirat zadevo.

Razstava z več kot 70 razstavnimi eksponati, nekateri so javnosti na voljo prvič, je za obiskovalce brezplačna in več kot prepričana sem, da bodo tudi najbolj zahtevni oboževalci zadovoljni, saj si je možno ogledati tudi tri dirkalnike ter stvari iz osebne Schumacherjeve kolekcije. Razstava je razdeljena na sedem področij posvečenih sedmim naslovom svetovnega prvaka in obiskovalci z lahkoto dobijo občutek kako neverjetna je bila njegova kariera z 91. zmagami in 155 krat osvojenimi stopničkami.

Ko sem se potapljala med razstavo, se mi je zdelo prav neverjetno, da sem še 10 let nazaj med svojim nedeljskim kosilom, gledala tega dirkača kako je zmagoval dirko za dirko, brez da bi se zavedala, da bom nekega dne stala le tri centimetre stran od njegovega dirkaškega kombinizona.

Once something is passion, the motivation is there

Po koncu obiska razstave ga nisem več videla kot ambicionzenga perfekcionista temveč kot nekoga, ki je resnično živel za dirkanje in je vedel kako uživati svoje življenje na polno, brez kakršnega koli strahu. Ne glede na to, kako se bo njegova zgodba končala, nas je naučil, da je potrebno v življenju najti svojo strast in tako bomo našli smisel svojega življenja.

Naslov in dodatne informacije:
Dr. Reinfried Pohl Zentrum für Vermögensberatung
Anneliese Pohl Allee 3, 35037 Marburg

Ponedeljek – nedelja: od 11:00 do 17:00 ure
Telefon: 06421 – 3871 566
Elektronski naslov: zvb-marburg@dvag.com
Michael Schumacher Exhibition

Models of Michael Schumacher F1 racing cars

Caps of Micheal Schumacher through years

Racing suits and helmets

Michael Schumacher Exhibition

Mercedes AMG PETRONAS racing car

Trophy cups

 

PIN ME!

LET'S GO TO

 

Leave a Reply